Santsikuppi - Ajankohtaisia avauksia tutkimuslaitoksista@TulanetFI

Kuinka tutkimuksella luodaan kilpailukykyä ja hyvinvointia? Miten tutkimuslaitokset varautuvat kriiseihin? Miltä näyttää matka hiilineutraaliin Suomeen ja Eurooppaan? Tutkimuslaitosten yhteisessä Twitter Livessä otetaan vielä yksi kuppi kahvia ja tarjoillaan tuoreita tutkimukseen pohjautuvia näkökulmia päivänpolttaviin aiheisiin.

Ota vielä santsikuppi ja aloita aamusi tutkimuksella! Elokuussa Tulanetin Twitter-tilillä (@TulanetFi) käydään tiukkaa tutkimukseen pohjautuvaa keskustelua, kun Suomen eturivin tutkimuslaitosten edustajat kerääntyvät saman pöydän ääreen. Kahvikupillisen aikana tutkijat ja tutkimuslaitosten johtajat puivat tämän hetken tärkeimpiä teemoja, kuten kilpailukykyä, hiilineutraaliutta ja hyvinvointia. Keskusteluja voi seurata suorana Tulanetin Twitter-tilillä aina tiistaiaamuisin klo 9.

Santsikuppi-keskustelujen teemat:

Tiistai 11.8. klo 9: Miten tutkimus luo kilpailukykyä Suomelle?
Keskustelemassa pääjohtaja Mika Nykänen (Geologian tutkimuskeskus), toimitusjohtaja Antti Vasara (VTT), ylijohtaja Jarkko Koskinen (Maanmittauslaitos/Paikkatietokeskus) ja johtaja Kirsi Ahola (Työterveyslaitos).
Katso tallenne täältä.

Tiistai 18.8. klo 9: Mitkä ovat seuraavat askeleet kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa?
Keskustelemassa tutkimusprofessori Hannele Korhonen (Ilmatieteen laitos), tutkimusylijohtaja Antti Asikainen (Luonnonvarakeskus) ja johtaja Jyri Seppälä (Suomen ympäristökeskus).

Katso tallenne täältä.

Tiistai 25.8. klo 9: Miten ympäristön ja ihmisen hyvinvoinnin uhkiin varaudutaan?
Keskustelemassa tutkimusprofessori Annamari Heikinheimo (Ruokavirasto), tutkimusohjelmajohtaja Jaana Halonen (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos) ja johtaja Karim Peltonen (Säteilyturvakeskus).

Katso tallenne täältä.

Keskusteluja moderoi Kaskas Median Maria Ruuska.

Santsikuppi -keskustelujen koosteet: