Tutkimusinfrastruktuurien palvelut tutuiksi – Tulanetin infrapäivä 2023 (kaikille avoin)

Karttaa ei ole saatavissa

Aika
02/11/2023
09:00 - 15:00


Paikka: Helsinki (tarkempi paikka varmistuu myöhemmin)

Kenelle: Tutkimusinfrastruktuurien palveluja kehittävät asiantuntijat ja niiden käytöstä kiinnostuneet tutkijat ja yritykset

Kuinka löydät sopivat tutkimusinfrastruktuuripalvelut ja hyödynnät niitä

Vuoden 2023 Tulanetin infrapäivän teemana on tutkimusinfrastruktuurien palvelujen löydettävyys ja hyödyntäminen. Palvelujen kirjo on moninainen luonnonvara- ja ympäristötutkimusta tukevista koe- ja mittauspalveluista mikro- ja nanoteknologian puhdastiloihin, sosiaali- ja terveysalan rekistereistä satelliittien tuottamiin avoimiin data-aineistoihin ja lähes kaikkea siltä väliltä. Mutta ovatko palvelut helposti löydettävissä ja osataanko niitä hyödyntää? Entä mitä voitaisiin saada aikaan erilaisia palveluja ja tuotettuja datoja yhdistämällä?

Aamupäivällä pääset kuulemaan tutkimusinfrastruktuurien käyttäjien kokemuksia: Millaisiin tarpeisiin tutkimusinfrastruktuurien palveluja on hyödynnetty? Mikä sujui ja mitä pitäisi vielä kehittää?

Iltapäivällä paneudumme tutkimusinfrastruktuurien ja niiden palvelujen löydettävyyteen. Miten palvelujen ja datojen kuvauksia kehitetään? Miten kansalliset ja kansainväliset palvelut edistävät infrojen tunnettuutta?

Päivän aiheet kokoaa yhteen interaktiivinen paneelikeskustelu, joka osallistaa yleisönsä mukaan.

Päivän aikana voit tutustua tutkimusinfrastruktuurinäyttelyyn postereineen. Tapahtuman järjestelyistä vastaavat Syke ja Luke.

Ilmoittautuminen

Toivotamme tilaisuuteen tervetulleiksi kaikki tutkimusinfrastruktuureista kiinnostuneet. Varaa aika jo almanakastasi. Julkaisemme varsinaisen kutsun tapahtumaan ohjelman tarkentuessa.

Lisätiedot tapahtumasta:
Saku Anttila, Suomen ympäristökeskus
saku.anttila@syke.fi

Säde Virkki, Luonnonvarakeskus
sade.virkki@luke.fi

Sanna Marttinen, Tulanet
sanna.marttinen@tulanet.fi

Tulanet on 11 valtion tutkimuslaitoksen yhteistyöfoorumi. Siihen kuuluvat Geologian tutkimuskeskus, Ilmatieteen laitos, Luonnonvarakeskus, Maanmittauslaitos, Ruokavirasto, Suomen ympäristökeskus, Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Työterveyslaitos, Valtion taloudellinen tutkimuslaitos ja Ulkopoliittinen instituutti.