SAS-ohjelmoinnin jatkokurssi (Tulanet)

Karttaa ei ole saatavissa

Aika
23/10/2019 - 24/10/2019
09:00 - 16:00


AJANKOHTA 23.-24.10.2019 kello 9-16

PAIKKA: Luke/Viikki, Seminaarihuone 124, Latokartanonkaari 9, Helsinki. Osallistuminen onnistuu paikan päällä tai videoyhteydellä (videohuone tai Skype for Business).

KOULUTTAJAT: Timo Hurme

ILMOITTAUTUMISET: Tulanet -laitosten henkilöstö ilmoittautuu kurssille oman organisaationsa yhteyshenkilön kautta 10.10. mennessä. Noin viikkoa ennen kurssia lähetetään ilmoittautuneille osallistumisvahvistukset, joista selviää päivien tarkempi ohjelma, tarvittavat ohjelmistoasennukset ja tieto kurssimateriaalien saatavuudesta.

OSALLISTUJAMÄÄRÄ: 5-20

KURSSIKUVAUS: Kurssilla edetään SAS-ohjelmoinnin peruskurssin asioista vaativampiin teknisiin SAS-ohjelmoinnin ominaisuuksiin. Suurimpina kokonaisuuksia kurssilla käsitellään SAS-makroja sekä PROC SQL:ää. Lisäksi tutustutaan seuraaviin tekniikoihin: DO-loopit, arrayt ja ”uudet” funktiot. Lisäksi mukaan pyritään ottamaan SASiin liittyen muita hyviä käytäntöjä ja uusia näkökulmia sekä sekalaisia pikkukikkoja.

Kurssin osallistujien oletetaan jo osaavan SASin peruskäyttöä (peruskurssin tyyppisiä asioita). Kurssilla voi käyttää haluamaansa SASin käyttöliittymää (esim. SAS 9.4, Enterprise Guide tai SAS Studio), mutta oletuksena on että osallistuja hoitaa itse tietokoneelleen toimivan SASin, jossa voi kirjoittaa ja suorittaa SAS-ohjelmia (eli SAS-koodeja).

LISÄTIETOJA: timo.hurme@luke.fi