Palvelumuotoilu ja tuotteistaminen – tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto

Karttaa ei ole saatavissa

Aika
13/10/2021
00:00


Esittely

Tuotteista palvelusi ja vauhdita liiketoimintaasi!
Tässä palvelumuotoilukoulutuksessa lähtökohtana on oman yrityksesi/organisaatiosi tuote- tai palvelunkehittämisidea, jota viet eteenpäin asiantuntijoiden ohjauksessa. Opit parantamaan asiakasymmärrystäsi, perehdyt palvelumuotoilun menetelmiin ja opit tuotteistamisen prosessin työstämällä omaa kehityshankettasi. Kehittämisen kohteena voi olla tuote tai palvelu, josta haluat saada entistä toimivamman ja myyvän. Opit ajattelemaan käyttäjä- ja asiakaslähtöisesti ja tuotteistamaan palvelusi siten, että se palvelee niin loppukäyttäjää kuin yrityksesi/organisaatiosi tavoitteita. Ymmärrät myös palvelun hinnoittelun ja sen taloudelliset vaikutukset. Koulutuksessa opit myös tekemään strategisia valintoja.

Tavoite

Palvelumuotoilu tarkoittaa palvelujen innovointia, kehittämistä ja suunnittelua muotoilun menetelmin. Palvelumuotoilun keskeisenä tavoitteena on palvelukokemuksen käyttäjälähtöinen suunnittelu siten, että palvelu vastaa sekä käyttäjien tarpeita että palvelun tarjoajan liiketoiminnallisia tavoitteita. Asiakkaan osallistamista suunnitteluprosessiin (ulkoinen/sisäinen asiakas).

Kenelle kurssi soveltuu

Uusia palveluita, tuotteita (tai vanhan tuotteen/ palvelun uusimista) suunnittelevien ja toteuttavien hankkeiden johtajina toimivat asiantuntijat ja tutkijat.
Palvelumuotoiluun painottuva tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto on tarkoitettu sinulle, joka kehität tuotteita tai palveluita, vastaat esimiehenä liiketoiminnan kehittämisestä

Suorittamisaika

Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 12 kk. Siihen sisältyy 10–12 koulutuspäivää sekä omaan työhön sovellettavia harjoitustehtäviä ja itsenäistä verkko-opiskelua 6–8 h viikossa. Koulutuspäivien määrä vaihtelee henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman ja kurssivalintojesi mukaisesti. Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä.

Sisältö

Tutkinnon osa 1: Proaktiivinen kehittäminen, Tutkinnon osa 2: Palvelumuotoilu tuotekehitystyössä,
3. Tuotteistaminen tuotekehitystyössä
Palvelumuotoilu liiketoiminnassa tarkoittaa mm. uusien palveluinnovaatioiden luontia, olemassa olevien palvelujen elinkaaren pidentämistä, yrityksen, organisaation sisäiset toimintamallit, prosessit. Hyötyjä voivat olla mm. parantunut asiakastyytyväisyys ja kannattavuus, liikevaihdon kasvuna ja parantuneena työntekijätyytyväisyytenä.

Koulutuspaikka

Teams/ Rastorinstituutti
Revontulentie 7
02100 Espoo

Lisätiedot

Esite ja ilmoittautuminen 13.9. mennessä Rastorin sivuilta: https://www.rastorinst.fi/koulutus/palvelumuotoilu-ja-tuotteistaminen-tuotekehitystyon-erikoisammattitutkinto/
Lisätietoja: Liiketoimintapäällikkö Tuomo Talvitie, Rastor-instituutti, tuomo.talvitie@rastorinst.fi
Infotilaisuus koulutusohjelmista: 1.9.2021 klo 13.00-14.30 Liity kokoukseen napsauttamalla tästä
Infotilaisuudessa käydään läpi kaksi tuotekehitystyön erikoisammattitutkintoa: Data-analytiikka liiketoiminnassa – tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto (TKEAT) ja Palvelumuotoilu ja tuotteistaminen – tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto.