Micronovassa syntyy osia tulevaisuuden kvanttitietokoneisiin

Esittelyssä: Micronova

Tulevaisuuden kvanttitietokoneella voidaan laskea nopeasti monimutkaisia kemiallisia ja biologisia ilmiöitä ja kehittää esimerkiksi uusia materiaaleja ja lääkeaineita. VTT on mukana kehittämässä Suomen ensimmäistä kvanttitietokonetta.

Micronovassa tutkitaan ja kehitetään elektroniikan komponenttiteknologiaa etenkin mikro- ja nanoelektroniikkaan, piifotoniikkaan ja suprajohtaviin komponentteihin. Micronovan tutkimusinfrastruktuuri ja osaaminen antavat hyvän pohjan tutkia ja kehittää komponenttiteknologioita muun muassa tulevaisuuden kvanttisovelluksiin. Kvanttiteknologioiden odotetaan mullistavan suurteholaskennan ja salausteknologian sekä tuottavan uusia herkkiä antureita.

Micronova on osa Suomen kansallista mikro-, nano- ja kvanttiteknologian tutkimusinfrastruktuuria OtaNanoa. VTT:n ja Aalto-yliopiston yhteiskäytössä olevassa Micronovassa sijaitsee Pohjoismaiden suurin T&K-puhdastila.

Lue lisää