Arvo Kokkosesta Tulanetin puheenjohtaja

Tutkimuslaitosten yhteenliittymän eli Tulanetin puheenjohtaja vaihtui 1.1.2021. Uusi puheenjohtaja on Maanmittauslaitoksen pääjohtaja Arvo Kokkonen. Tulanet on yhteistyöfoorumi, joka toimii tutkimuslaitosten yhteisenä äänenä tutkimuspolitiikkaan ja tutkimusjärjestelmään liittyvässä kehittämistyössä.

Arvo Kokkonen (kuvaaja Julia Hautojärvi)

– Tulanetin jäsenet tuottavat yhteistyöllä tutkimustiedosta tulevaisuuden ratkaisuja. Tutkimus vauhdittaa yhteiskunnan sekä elinkeinoelämän uudistumista ja sen tulokset kanavoituvat yhteiskunnalliseen päätöksentekoon asiantuntijatyön kautta. Tulanetin toiminnan voi kiteyttää kahteen sanaan: yhteistyö ja vaikuttaminen, kertoo Kokkonen.

Vuonna 2021 Tulanetille on tärkeää TKI-tiekartan eli kansallisen tutkimuksen, kehittämisen ja innovaatioiden tiekartan toimeenpanoon osallistuminen. Tulanetin tavoitteena on tutkimusinfrastruktuurien yhteiskäyttöisyyden lisääminen.

– Vuosi 2021 on myös Tutkitun tiedon teemavuosi. Tulanet osallistuu siihen erilaisilla teoilla, jotka kertovat tutkimuslaitosten tuottaman tiedon merkityksestä arjessamme ja globaalien ongelmien ratkaisemisessa, kertoo Tulanetin toiminnanjohtaja Sanna Marttinen.

Tulanetin puheenjohtajuus on kiertävä ja puheenjohtaja vaihtuu vuosittain. Toiminnanjohtajana jatkaa Sanna Marttinen. Tulanetiin kuuluu kymmenen valtion tutkimuslaitosta, jotka toimivat viiden eri ministeriön tulosohjauksessa.

Tulanetin jäsenet:

Geologian tutkimuskeskus (GTK)
Ilmatieteen laitos
Luonnonvarakeskus (Luke)
Maanmittauslaitos (MML)
Ruokavirasto
Suomen ympäristökeskus SYKE
Säteilyturvakeskus (STUK)
Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL)
Työterveyslaitos (TTL)

Seuraa Tulanetin kuulumisia ja kannanottoja Twitterissä @TulanetFI ja verkkosivuilla www.tulanet.fi.

Lisätiedot:

Arvo Kokkonen, pääjohtaja, Maanmittauslaitos, puh. 040 028 0875, arvo.kokkonen[at]maanmittauslaitos.fi, Twitter @ArvoKokkonen

Sanna Marttinen, toiminnanjohtaja, Tulanet, puh. 029 532 6356, sanna.marttinen[at]tulanet.fi, www.tulanet.fi, Twitter @TulanetFI