Ensimmäinen vuosi Tulanet-yhteistyötä takana

Vuosi sitten kymmenen valtion tutkimuslaitosta solmi sopimuksen yhteistyön tiivistämisestä. Sopimus toi yhteen aiemmin pitkälti eri verkostoissa toimineet ympäristö-/luonnonvara-alan laitokset ja sosiaali-/terveysalan laitokset. Yhteistyö on avannut tutkimuslaitoksille ovia moniin työryhmiin, joissa kehitetään kansallista tutkimusjärjestelmää ja vaikutetaan kansainvälisiin tutkimusohjelmiin. Niissä tuomme keskusteluun mukaan tutkimuslaitosten näkökulmia. Tulanetin sisäisissä asiantuntijoiden vertaisverkostoissa puolestaan tehdään arkista yhteistyötä ilman kummempia byrokraattisia rakenteita. Kun toisen tuntee, on kynnys kysyä matala. Kaiken kaikkiaan vuodesta jää käteen hyvä fiilis. Toivotan kaikille rentouttavaa joulunaikaa ja yhteistyöntäyteistä vuotta 2019!

Sanna Marttinen,
Tulanetin toiminnanjohtaja