Tutkimuslaitosten kansainvälinen toiminta tutuksi koulutuslähettiläille

Team Finland Knowledge on nimennyt koulutuslähettiläät Buenos Airesiin, Pekingiin, Singaporeen ja Washingtoniin. Heidän tehtävänään on vahvistaa Suomen koulutus- ja tutkimusyhteistyötä sekä osaamisen ja koulutusinnovaatioiden vientiä kohdemaissaan. Pääsimme tänään esittelemään lähettiläille tutkimuslaitosten kansainvälisiä toimia, minkä monipuolisuus pääsi yllättämään itsenikin. Kehitysyhteistyötä tehdään monella alalla, kuten ruokaturva, terveys, luonnonvarojen kestävä käyttö, ydinturvallisuus, ympäristömittaukset, ilmastonmuutokseen varautuminen, tulvasuojelu, maanviljely, pohjavesi – noin muutaman mainitakseni. Ja tähän päälle valtava määrä kansainvälisessä yhteistyössä toteutettuja tutkimusprojekteja. Ei pidä myöskään unohtaa, että tutkimuslaitokset ovat mukana useissa kansainvälisissä foorumeissa, joissa he usein edustavat, ei vain itseään, vaan koko Suomea.

Sanna Marttinen,
Tulanetin toiminnanjohtaja